Advies

Zelf uw pensioen in eigen beheer opbouwen vraagt een goede planning. Een goed pensioen begint bij inzicht in uw wensen en doelstellingen. Ook inzicht in uw mogelijkheden mag niet ontbreken. Risico's moeten waar nodig worden afgedicht. 

Pensioen advies is maatwerk

Pensioenopbouw in eigen beheer biedt voordelen. Maar aan pensioen in eigen beheer zitten zeker ook nadelen. Graag zetten wij deze voor- en nadelen voor u op een rij en maken deze concreet voor uw situatie. U verkrijgt zo inzicht om een keuze te maken die bij u past. Een eenduidig advies over pensioen in eigen beheer is niet te geven. Elke dga is anders en verdient een eigen pensioenadvies.   

Complex

Daar komt bij dat de wet- en regelgeving op het gebied van pensioenen complex is. Een zorgvuldig opgestelde pensioenovereenkomst is een must. Door het klakkeloos invullen van een modelpensioenovereenkomst kunnen risico's worden binnengehaald. Ook moet er aandacht zijn voor de dekking van de toegezegde pensioenen. Dit alles in het breder perspectief van andere inkomensvoorzieningen en vermogensopbouw.

Monitoring

En is eenmaal een pensioentoezegging gedaan dan dient deze zo nu en dan opnieuw beoordeeld te worden. Gewijzigde persoonlijke omstandigheden, veranderende wet- en regelgeving, het economisch klimaat en de ontwikkeling van uw onderneming kunnen maken dat er voor uw pensioendatum wijzigingen moeten worden aangebracht in de pensioenregeling. Neem daarom eens de tijd om uw pensioenregeling door te nemen!  

Onze diensten

Wij zorgen graag samen met u voor een pensioenregeling die bij u past. Dit kan door voor het opzetten van een pensioenregeling uw wensen in kaart te brengen en een regeling te maken die daarbij past. Maar ook periodiek uw pensioenregeling te blijven toetsen. Ook kunnen wij uw pensioenregeling scannen om te kijken of er wellicht verborgen risico's aanwezig zijn. 

Lees meer over de toekomst van pensioen in eigen beheer

Terug

Pensioen (blijven) opbouwen in eigen beheer?

Wilt u advies bij de keuze eigen beheer ja of nee en de invulling ervan in uw specifieke situatie? Maak een afspraak om uw situatie en wensen te bespreken.

Afspraak maken

Contactgegevens

  • Gortstraat 95
  • 3905 BD Veenendaal
  • 06 23 60 86 60
  • infoatbolinkadvies.nl
  • Pensioenadvies DGA
  • Pensioenadvies ondernemer
  • Pensioenplanning
  • Echtscheiding en verdeling pensioenaanspraken
  • Stamrecht